Tervetuloa tutustumaan Fiskarsiin. Sivustossamme käytetään evästeitä käytön optimoimiseksi.
Tarkastele evästekäytäntöä täällä.
On olemassa hyvä syy siihen, miksi kokkikoulu alkaa usein veitsien käytön opettelusta. Veitset ovat kokin tärkein väline ruoanlaitossa ja veitset ovat myös tärkeä osa hyvin varustettua keittiötä. Koskaan ei ole liian myöhäistä oppia! Veitsikoulumme avulla opit viipaloimaan, kuutioimaan ja pilkkomaan kuin ammattilainen. Samalla autamme sinua valitsemaan oikean veitsen eri leikkuutehtävien mukaan.
On olemassa hyvä syy siihen, miksi kokkikoulu alkaa usein veitsien käytön opettelusta. Veitset ovat kokin tärkein väline ruoanlaitossa ja veitset ovat myös tärkeä osa hyvin varustettua keittiötä. Koskaan ei ole liian myöhäistä oppia! Veitsikoulumme avulla opit viipaloimaan, kuutioimaan ja pilkkomaan kuin ammattilainen. Samalla autamme sinua valitsemaan oikean veitsen eri leikkuutehtävien mukaan.
Sipuli on monien ruokien perusta, joten sipulin oikea oppinen leikkaaminen on hyödyllinen taito ruoanlaitossa. Salaisuus on yhdistää pysty- ja vaaka leikkaaminen -ja käyttää terävää veistä. Näillä nikseillä vältyt kyyneliltä!
Veitsisuositus: Functional Form+ Iso kokinveitsi
Kun teroitat Fiskarsin veitsiä teroituskiven tai teroituspuikon avulla, huomioi veitsen molemmat puolet ja säilytä samalla 15 asteen kulma terän ja teroituspuikon tai -kiven välillä. Roll-Sharp -veitsenteroittimen avulla teroitus sujuu helposti ja nopeasti; työnnä terää edestakaisin 15-20 kertaa ja teroitus on valmis.
1. Paistiveitsen terävä ja ohut terä soveltuu erityisesti lihan leikkaamiseen tai salamin viipaloimiseen.
2. Leipäveitsessä on suuri ja vahva hammastettu terä. Sillä leikkaat helposti mitkä tahansa leivät, kuoren paksuudesta riippumatta.
3. Kokinveitsi on tärkein veitsi intohimoiselle kotikokille ja veistä on saatavilla useammassa eri koossa. Kokinveitsessä on vahva terä, joka soveltuu hyvin useimpiin leikkuutöihin, kuten esimerkiksi lihan leikkaamiseen ja vihannesten pilkkomiseen sekä viipalointiin.
4. Pienen ja monipuolisen tomaattiveitsen hammastettu terä soveltuu täydellisesti esimerkiksi tomaatin kaltaisten ohutkuoristen ainesosien leikkaamiseen. Veistä voi käyttää myös kattauksessa pihviveitsenä.
5. Keskikokoinen ja monipuolinen vihannesveitsi sopii täydellisesti vihannesten ja hedelmien leikkaamiseen ja kuorimiseen.
6. Pienessä ja kätevässä juuresveitsessä on suora terä sekä terävä ja jämäkkä kärki. Se soveltuu erinomaisesti hedelmien ja vihannesten kuorintaan.
Functional Form
Vaivattomaan arjen ruoanlaittoon. Helppo käyttää, puhdistaa ja säilyttää.
Functional Form+
Tasapainoinen muotoilu tekee leikkaamisesta tarkkaa ja helppoa.
Royal
Royal-veitsisarjassa yhdistyvät täydellisesti nykyaikainen palkittu muotoilu, tasapaino ja toiminnallisuus.
Norr
Kaunis pohjoismainen muotoilu ja laadukkaat, kestävän kehityksen mukaiset materiaalit
Pidennät veitsen käyttöikää teroittamalla sen säännöllisesti. Fiskarsin valikoimasta löydät teroituspuikon sekä helppokäyttöisen Fiskars Roll-Sharp-veitsenteroittimen. Molempia voidaan käyttää myös sahalaitaisten veitsien teroittamiseen. Katso video veitsien teroituksesta.
Säilytä veitsiä niille tarkoitetuissa telineissä tai keittiön laatikoissa niin, että ne pysyvät paikoillaan ja välttyvät ylimääräisiltä kolhuilta. Näin veitset säilyttävät terävyytensä pidempään. Fiskarsin veitsitelineet -ja -magneetit tarjoavat kätevän avun säilyttämiseen ja sopivat myös ulkonäöltään erilaisiin keittiöihin.
Veitset kannattaa pestä heti käytön jälkeen. Kaikki Fiskarsin veitset voi pestä astianpesukoneessa. Suosittelemme kuitenkin veitsien pesemistä käsin, koska silloin ne pysyvät terävinä pidempään. Kun peset veitsen käsin, huuhtele ja kuivaa veitsi heti pesemisen jälkeen.
Lisätietoja veitsen valintaan ja hoitoon löytyy Fiskarsin sivuilta. Myös asiantuntevat keittiötarvikemyyjät Fiskarsin veitsiä myyvissä myymälöissä sekä Fiskarsin kuluttajapalvelu auttavat valinnassa mielellään.
Veitset soveltuvat hyvin moniin eri leikkuutöihin, mutta joskus leikkaamiseen kannattaa käyttää veitsen sijasta saksia. Sakset ovat kätevätruoanlaitossa, eikä niiden kanssa tarvitse leikkuulautaa. Kokeile saksia esimerkiksi yrttien leikkaamisessa, kalan, kanan tai siipikarjan käsittelyssä, tai vaikkapa pekonin tai pizzan paloittelussa.
Aivan kuten veitsiä, on myös saksia saatavilla erilaisilla terävaihtoehdoilla. Suorat terät mahdollistavat tarkan leikkaamisen. Hammastetut terät taas varmistavat, että leikkauskohde pysyy hyvin paikoillaan.
Sakset kannattaa puhdistaa, pestä ja kuivata heti käytön jälkeen. Kaikki lika, kuten ruoka-ainejäämät tulee poistaa. Säännöllinen teroitus Fiskarsin ClipSharp-saksienteroittimella ja nivelen öljyäminen silloin tällöin säilyttävät saksien leikkuutehon. Käytä ja säilytä saksia siten, että terät eivät kolhiudu. Pienetkin kolot terissä heikentävät leikkuutehoa.