Enemmän voimaa. Vähemmän vaivaa

Kirveidemme neljännellä sukupolvella on ennennäkemätön iskuvoima.

Enemmän voimaa. Vähemmän vaivaa

Kirveidemme neljännellä sukupolvella on ennennäkemätön iskuvoima.

Valikoimamme on laajempi ja parempi kuin koskaan

Uusimman mallimme X21:n ansiosta valinnan varaa on nyt enemmän kuin koskaan ennen. Niinpä valikoimastamme löytyy täydellinen kirves kaikenkokoisille ja -tasoisille käyttäjille ja kaikenkokoisten puiden halkaisemiseen. Jos teet kirvestöitä enemmänkin ja kaipaat kevyttä kirvestä, jolla puut halkeavat todella nopeasti ja tehokkaasti, X21-mallistamme tulee lempikirveesi. Kokeile sitä jo tänään. 

Valikoimamme on laajempi ja parempi kuin koskaan

Selvitä sopiva kirveen koko helposti:

1. Tee testi verkossa

Tee verkkotestimme, niin saat alustavan listan sinulle parhaiten sopivista kirveistä. Lähetä testitulos sähköpostilla tai tulosta se ja ota se mukaan, kun tulet liikkeeseen kokeilemaan kirveitä. 

2. Katso opastusvideomme

Kun sinulla on lista vaihtoehdoista, sinun tulee valita niistä se kirves, joka sopii juuri sinulle parhaiten. Alla olevassa opastusvideossa kerrotaan, miten valinta tulee tehdä. 

3. Mene lähimpään Fiskars-myymälääsi

Nyt kun tiedät, miten kirveen sopivuutta pitää käytännössä kokeilla, käy paikallisessa myymälässä

2. Katso opastusvideomme

Liian painavalla kirveellä on vaikea lyödä toistuvasti voimakkaita iskuja. Voimaa kuluu turhaan ja tarkkuus heikkenee. Tämä vaikuttaa myös työskentelyn turvallisuuteen. Siksi on tärkeää valita oikean kokoinen kirves sekä painon että pituuden osalta.

2. Katso opastusvideomme

3. Mene lähimpään Fiskars-myymälääsi

Paikallisessa myymälässä pääset tutustumaan uusimpiin tuotteisiimme ja testaamaan niitä, jotta voit valita juuri sen kirvesmallin, joka sopii sinulle. 

Saatavilla hyvinvarustetuista rauta- ja päivittäistavarakaupoista sekä alan liikkeistä kautta maan.

3. Mene lähimpään Fiskars-myymälääsi

Kirveen turvallinen käyttö

Kirveen turvallinen käyttö edellyttää tarpeeksi korkean alustan, tukevan lyöntiasennon sekä kontrolloidun lyöntitekniikan. HUOM! Käytä aina turvalaseja, pitkiä housuja ja korkeavartisia kenkiä tai saappaita.  

Näin hakkaat halkoja turvallisesti

Jos hakkuupölkky on liian matala etkä osu pölliin, sinulla on vähemmän aikaa reagoida. Tämä johtuu lyhyemmästä välimatkasta ja kirveen liikeradan suunnasta. Nämä tekijät lisäävät vakavien jalkavammojen mahdollisuutta. Varmista siis aina, että hakkuupölkkysi on riittävän korkea. 

Näin teroitat kirveesi

Teroitat kirveesi helpoimmin käyttämällä Xsharp-teroitintamme. Valitse ensin kirveen terälle sopiva kulma ja vedä sitten teroitinta tasaisesti vaakasuorassa terää pitkin kolmesta viiteen kertaa. Voit testata, onko kirves riittävän terävä, kokeilemalla, saatko leikattua sillä jäljen pöllin pintaan.

Näin halkaiset pöllit yhdellä iskulla

Jotta halonhakkuu sujuisi nopeammin ja tehokkaammin, vältä aina oksankohtia. Jos pöllissä näkyy valmiita halkeamia, tähtää aina niihin. Näin onnistut helpommin halkaisemaan pöllin yhdellä iskulla. 

Näin käytät pokaraa apuna halonhakkuussa

Halkoja hakatessa kädet ja selkä väsyvät helposti. Nosta pöllit hakkuupölkylle pokaran avulla, niin säästyt turhilta kivuilta ja venähdyksiltä. Kun käytät kirvestä, iske vain pokara hakkuupölkyn sivuun siksi aikaa. 

Uusi X-sarja

Katso kaikki

X5 Retkikirves – XXS

Lue lisää
Tuotenumero
121123
Tuotteen artikkelinumero
1015617
EAN-koodi
6411501211231
Leveys
13 mm
Pituus
231 mm
Korkeus
28 mm
Paino
560 g