Kirveen käyttö ja huolto

Tutustu kattavaan opastevideovalikoimaamme. Niiden avulla saat kaiken irti kirveestäsi.

Kirveen käyttö ja huolto

Tutustu kattavaan opastevideovalikoimaamme. Niiden avulla saat kaiken irti kirveestäsi.

Näin hakkaat halkoja turvallisesti

Jos taso jolla hakkaat halkoja on liian matala ja lyöt ohi jää sinulle vain vähän aikaa reagoida, koska lyönnin liikerata on lyhyt ja se suuntautuu suoraan jalkoihisi. Nämä tekijät lisäävät tapaturmariskiä, joten varmista hakkuutasosi riittävä korkeus.

Miten käyttää pokaraa halkojen hakkaamisessa

Kädet ja selkä väsyvät helposti halkoja hakatessa. Käyttämällä pokaraa pöllien nostamiseen hakkuutasolle säästät itseäsi turhalta vaivalta ja rasitukselta. Kun on aika käyttää kirvestä, saat pokaran helposti kiinni hakkuutasosi kylkeen kiinni. 

Miten halkaista halot yhdellä iskulla

Aina kun mahdollista, niin lyö halossa jo valmiiksi oleviin loviin ja halkeamiin. Muista myös välttää oksakohtiin lyömistä. Näillä vinkeillä saat tehokkuutta halkojen hakkuuseen ja enemmän yhden iskun halkaisuja.

Näin teroitat kirveesi

Helpoin tapa teroittaa kirveesi on käyttää Xsharp teroitinta. Aloita asettamalla teroitin kirveelle sopivaan kulmaan. Seuraavaksi aseta kirveen terä teroittimeen ja vedä kirvestä itseäsi kohden. Toista tämä kolmesta viiteen kertaan. Kirves on tarpeeksi terävä kun sillä on helppo tehdä viilto halon pintaan.