Kirveet

Jo useiden sukupolvien ajan ovat käsityöläiset omistautuneet työlle, jonka tuloksena kirveemme ovat saavuttaneet erinomaisen toiminnallisuutensa. Täydellistä voimaa jokaiseen iskuun.

Kirveet

Jo useiden sukupolvien ajan ovat käsityöläiset omistautuneet työlle, jonka tuloksena kirveemme ovat saavuttaneet erinomaisen toiminnallisuutensa. Täydellistä voimaa jokaiseen iskuun.

Oikea koko, täydellinen voima

Valikoimassamme on huippuunsa viritettyjä kirveitä jokaiseen kokoluokkaan ja käyttötarkoitukseen. Kun on aika kaataa puita, tehdä sytykkeitä, pilkkoa klapeja tai vaikka halkaista pöllejä, näillä tehotyökaluilla työt hoituvat hetkessä.

Oikea koko, täydellinen voima

Ominaisuudet ja edut

  1. Halkaisukirveiden terän viistoleikkuupinta ja kupera muoto tekevät terästä erityisen tehokkaan ja kestävän
  2. Mukana tulevan muovikotelon ansiosta kirvestä on helppo kantaa ja säilyttää
  3. Täydellinen tasapaino kirveen pään ja varren välillä takaa turvallisemman, miellyttävämmän ja tehokkaamman käyttökokemuksen.
  4. Erittäin kevyt ja kestävä FiberComp™-varsi säästää voimaa ja tekee kirveestä erittäin kestävän
  5. Optimoidun, iskut vaimentavan pintarakenteen ansiosta varresta saa tukevan otteen. Kädensijan kaareva pää estää kirvestä lipsahtamasta kädestä.
1
2
3
4
5

Näin löydät täydellisen kirveen

Halkaisukirveet

Katso, kuinka halkaisukirveen leveämpi pää ja erikoismuotoiltu terä halkaisevat tiiviin puun nopeasti pystysuuntaisessa iskussa. Vähäkitkainen teräpinnoite auttaa pitämään iskun voimakkaana loppuun saakka, jolloin useimmiten yksi isku riittää.

Halkaisukirveet

Retkikirveet

Katso, kuinka nopeaa ja vaivatonta puun hakkaaminen on retkikirveellä, joka on sulavalinjainen, täydellisesti tasapainotettu, erittäin terävä ja vähäkitkaisella erikoispinnoitteella viimeistelty. Tämä kirves sopii erinomaisesti puunrunkojen ja oksien hakkaamiseen vaakasuunnassa ja tekee puun kaatamisesta ja karsimisesta nopeaa.

Retkikirveet

Kirveen turvallinen käyttö

Kirveen turvallinen käyttö edellyttää tarpeeksi korkean alustan, tukevan lyöntiasennon sekä kontrolloidun lyöntitekniikan. HUOM! Käytä aina turvalaseja, pitkiä housuja ja korkeavartisia kenkiä tai saappaita.  

Näin hakkaat halkoja turvallisesti

Jos hakkuupölkky on liian matala etkä osu pölliin, sinulla on vähemmän aikaa reagoida. Tämä johtuu lyhyemmästä välimatkasta ja kirveen liikeradan suunnasta. Nämä tekijät lisäävät vakavien jalkavammojen mahdollisuutta. Varmista siis aina, että hakkuupölkkysi on riittävän korkea. 

Näin teroitat kirveesi

Teroitat kirveesi helpoimmin käyttämällä Xsharp-teroitintamme. Valitse ensin kirveen terälle sopiva kulma ja vedä sitten teroitinta tasaisesti vaakasuorassa terää pitkin kolmesta viiteen kertaa. Voit testata, onko kirves riittävän terävä, kokeilemalla, saatko leikattua sillä jäljen pöllin pintaan.

Näin halkaiset pöllit yhdellä iskulla

Jotta halonhakkuu sujuisi nopeammin ja tehokkaammin, vältä aina oksankohtia. Jos pöllissä näkyy valmiita halkeamia, tähtää aina niihin. Näin onnistut helpommin halkaisemaan pöllin yhdellä iskulla. 

Näin käytät pokaraa apuna halonhakkuussa

Halkoja hakatessa kädet ja selkä väsyvät helposti. Nosta pöllit hakkuupölkylle pokaran avulla, niin säästyt turhilta kivuilta ja venähdyksiltä. Kun käytät kirvestä, iske vain pokara hakkuupölkyn sivuun siksi aikaa.