Lapiot

Jokainen kodinomistaja ja kotipuutarhuri tietää, että lapiolle löytyy aina töitä – vuodenaikaan katsomatta. Ja kun työsarkaa riittää, avuksi kannattaa valita mahdollisimman laadukas lapio. Valikoimastamme löydät kaikenlaiset lapiot pistolapioista, puutarhalapioista, betoni- ja kuuppalapioihin. Niiden avulla työn touhuun on aina mukava heittäytyä.

Suosittuja tuotteita

Kuinka valita oikeanlainen lapio

1. Peukalosääntö on, että ainakin pistolapio kannattaa olla. Pistolapiolla leikkaat juuret ja kaivat kovaa ja kivistäkin maata vaivattomasti.

2. Puutarhalapio sopii istutuskuoppien kaivamiseen ja istutusten kanttaukseen.

3. Tasakärkinen kuuppalapio sopii esimerkiksi maa-aineksen, hiekan ja soran lapiointiin.

Tarpeisiisi sopivin lapiosarja

Mitä tulee ottaa huomioon lapion valinnassa? Se riippuu tarpeistasi. Mikäli hakusessa on parhaimmilla teknologioilla varustettu, huippuergonominen ja -kestävä tuotesarja, kokeile innovatiivisia Xact™-lapioita. Ergonomic™-lapioiden kätevät ominaisuudet taas sopivat parhaiten arjen puutarhurin tarpeisiin. Satunnaisempaan työskentelyyn suosittelemme hinta-laatusuhteeltaan erinomaisia Solid™-sarjan työkaluja, joilla kaivaminen onnistuu tehokkaasti ja aikaa säästäen.

Xact™

Xact™-työkalut on suunniteltu vaativaan kaivamiseen, istuttamiseen ja lapiointiin. Kestävien ja suorituskyvyltään ensiluokkaisten työkalujen suunnittelussa yhdistyvät käyttömukavuus ja ergonomia.

Ergonomic™

Fiskars Ergonomic™ -työkalut soveltuvat laatutietoisen kotipuutarhurin tarpeisiin ja eri käyttötarkoituksiin aina kaivamisesta kompostointiin.

Solid™

Fiskars Solid -sarjan lapioilla ja talikoilla pienet ja vähän suuremmatkin piha-askareet hoituvat käden käänteessä.

Lapion rakenne

Lapiossa on kolme osaa: kahva, varsi ja kuuppaosa. Lapion muotoilu ja materiaalit määrittelevät sen, miten syvälle lapiolla voi kaivaa tai miten nopeasti lapiointi sujuu. Oikeanlainen lapio on helpompi valita, kun ymmärtää, miten lapion rakenne vaikuttaa työskentelyyn.

Classic™

Nimensä mukaisesti ajaton ja kestävä valinta. Fiskars Classic -lapioiden varsissa käytetty puu on peräisin vastuullisesti hoidetuista metsistä. Lapiot sopivat erinomaisesti kaivamiseen, lapiointiin ja istutusten kanttaamiseen.

White™

Fiskars White -sarjassa yhdistyvät moderni muotoilu ja kätevät ominaisuudet kuten kevyet alumiinivarret ja D-kahvat. Sarja soveltuu monipuolisesti kaikenlaiseen puutarhanhoitoon.